Animaties ZonMw
AUGUSTUS 2010
ZonMw stimuleert gezondheidsonderzoek en zorginnovatie.
Vooruitgang vraagt om onderzoek en ontwikkeling. ZonMw financiert gezondheidsonderzoek én stimuleert het gebruik van de ontwikkelde kennis om daarmee de zorg en gezondheid te verbeteren.

ZonMw vroeg VANABBETOTVESSEM voor zowel de Parelprojecten als het ZonMw eindcongres een aantal films te maken. Hiervoor ontwikkelden we een animatiestijl waarmee we ieder verhaal op een aansprekende manier kunnen vertellen.    
ZonMw Parelprojecten
Van alle projecten die ZonMw financiert, valt een aantal extra op. Het project sluit aan bij een actuele ontwikkeling in de gezondheidszorg, er is vaak sprake van samenwerking met verschillende partijen, de resultaten springen in het oog en zijn goed te implementeren in de praktijk. Deze projecten zijn de Parels van ZonMw. De afgelopen jaren zijn veel goede resultaten geboekt in de wijkzorg, met effectieve preventie en de inzet van de wijkverpleegkundige ‘Zichtbare schakel’. Drie projectorganisaties kregen een ZonMw Parel voor hun innovatieve aanpak op dit terrein.

VANABBETOTVESSEM werd gevraagd om de drie verschillende parelprojecten op een aansprekende manier te verbeelden voor de uitreiking van de parels. In samenwerking met ZonMw bedachten we drie scenario’s die alle drie de projecten in het kort uitleggen. Deze scenario’s zijn vervolgens vertaald in een drietal getekende animatiefilmpjes.
 
ZonMw Congres
Op 26 april 2012 vond het congres ter afsluiting van het ZonMw programma ‘Seksuele gezondheid van de Jeugd’ plaats. Het programma heeft vijf jaar lang een impuls gegeven aan onderzoek, ontwikkeling en verbetering van interventies en de implementatie daarvan. Op het congres werd bekeken wat de oogst is en hoe wij hiermee verder gaan.

VANABBETOTVESSEM werd gevraagd om alle verschillende interventies te verbeelden. We hebben voor vijftien interventies een script geschreven en dit vervolgens met behulp van bestaand beeldmateriaal en geanimeerde tekeningen verbeeld. Op deze manier hebben we meer dan een uur aan film geproduceerd waarvan een klein gedeelte te zien is op deze pagina. Klik!