Oudbrood
SEPTEMBER 2008
Oud brood bestaat uit werk dat Ronald en Michiel in dienst van hun vorige werkgevers gemaakt hebben. Tot 2007 waren zij werkzaam bij FHVBBDO, LOWE en DDB Amsterdam. Speciale dank gaat uit naar Matthijs Schoo, Rogier Verbeek en Merel den Broeder. Na deze keiharde leerschool besluit ons dynamische duo het op eigen kracht te gaan doen. In het diepste geheim spreken Ronald en Michiel op 21 april net na lunchtijd af op het beschutte lunchterras van FHVBDDO. Vanaf dit moment geraakt de ontwikkeling van het nog naamloze “Creative Something” in een stroomversnelling. Op 30 april start de conceptfase voor de ontwikkeling van een gloednieuw bedrijf dat op 20 mei officieel geregistreerd wordt bij de KVK. Van werknemer tot directeur, partner, chief of commands, financial manager, head of administration, account director, head of RTV, production designer en Creative director, in 20 dagen! En ze werkten nog lang en gelukkig.
DE Hijglijn
Dierenopvangcentrum Amsterdam wilde in dit geval aandacht vestigen op het feit dat ze geld nodig hadden voor de bouw van een nieuw asiel. Daarom werd ‘De hijglijn’ in het leven geroepen. In de erotische rubriek van het AD werd een kleine advertentie geplaatst. Bellers van de lijn hoorden in plaats van een geil verhaal het gehijg van een hond. Aan het einde van het gehijg werd de beller vriendelijk bedankt voor zijn/ haar eenmalige donatie van €0.90 voor de bouw van een nieuw asiel.
 
Doritos 'get lost' case film
In deze film word uitgelegd hoe we een introductie campagne hebben gecreëerd voor de nieuwe smaak 'Paprika'.
Het doel was om zoveel mogelijk probeer aankopen te genereren...


CAMPAGNE Packaging


Commercial - Bubbles


COMMERCIAL - HELP


Commercial - NIGHT


Commercial - Compass


Commercial - BEACH
 
 
LOWE nieuwjaars mailing 'natte doos'.
De kerst- en nieuwjaarswens van Lowe. In plaats van een fles wijn met een kaartje kregen de relaties dit jaar een grote doos met daarin... een gesmolten sneeuwpop. 
Abri ter promotie van de Interpolis reisverzekering.

Interpolis Spectecular. Helaas niet uitgevoerd:(
Commercial - 'Beeldbellen' Commercial - 'Cirkels'
Billboard
Guerilla aktie
Guerilla actie. Iedere dag stijgt er vanaf Schiphol een helikopter op die foto’s maakt van Nederland vanuit de lucht. Wij vroegen de piloot om toevallig even boven een aantal huizen te vliegen waar we de nacht ervoor cirkels omheen hadden gemaakt en er een paar foto’s van te maken. De bewoners van de huizen speelde, toen ze geïnterviewd werden door Radio-West bijzonder overtuigend mee. “Toen we vanochtend wakker werden stonden er ineens allemaal vlaggetjes om ons huis...” Aldus een van de bewoners.  
 
 
Commercial - 'Fly with everything you buy'


Print - 'Fly with everything you buy'


Lays Light balsamico commercial - 'kiss'
Busreclame


SnickersSnowdown Commercial -' SnowPark'


SnickersSnowdown Commercial -'RAIL'


SnickersSnowdown Commercial - 'snowscooter'


SnickersSnowdown Commercial - 'quaterpipe'


SnickersSnowdown Documentaire
Print. M&M's als trotse SPONSOR VAN het Nederlands film festival.

farmfrites - huisstijl
Op de visitekaartjes en het briefpapier hebben we illustraties gebruikt. De illustraties zijn een combinatie van pen en aardappel en vormen een heldere visual die de gezonde ambitie duidelijk uitbeeldt. Ook geven deze illustraties de huisstijl een bepaalde vrolijkheid die goed past bij een bedrijf dat friet maakt.Visite kaartjesCover van de brochures. Design: Bas de Graaf.Ontwikkeling van de huisstijl
PEPSI commercial - 'multipack'
Ledenwervings actie in de publieke ruimte - 'Nieuwsgierige studenten'.


TPG-Post kick-off commercial.