Goed voor elkaar
AUGUSTUS 2010
“Een letter is op zichzelf niets dan een vorm die we herkennen als een letter. Pas wanneer je letters combineert, er woorden en zinnen van maakt, ontstaat er een verhaal.” (VANABBETOTVESSEM 2010)

Vanuit deze gedachte ontwikkelden we de identiteit en de campagne voor het kersverse consumentcollectief ONEforONE. Basis voor de campagne is het “ONEforONE ABC” Dit is een menselijk alfabet dat in communicatie wordt gebruikt.

ONEforONE maakt het mogelijk om bij producten en diensten die je via ONEforONE aanschaft eenzelfde product te sponsoren voor iemand in een ontwikkelingsland.

Logo
Samen met oprichter Wouter Durville hebben we vormgegeven aan de identiteit van ONEforONE. Hoe ONEforONE voor de dag komt, hoe het ademt, hoe het praat. Voor de huisstijl werkten we samen met Meneer de Zwart. We bundelden de identiteit, huisstijl en campagne in een boek. Handig en overzichtelijk.  

ONEforONe. Visitekaartjes (75 varianten).

ONEforONE. Identiteit, huistijl & campagne boek.
 
FOTOGRAFIE - ABC
Hoe krijg je 246 mensen met een grote witte letter op de foto? Je loopt op een mooie dag, bewapend met camera, een groot wit alfabeten, cijfers en leestekens, het Vondelpark in en vraagt de mensen beleefd of ze op de foto willen voor het goede doel. Voila, binnen twee dagen is het gepiept. Jong, vrouw, Marokkaans, Japans, Muzikaal of invalide iedereen deed mee. Zo creëerden we een prachtig menselijk alfabet.