LoveLips
JUNI 2009
Uit onderzoek (2007) blijkt dat jaarlijks ongeveer eenderde van de jongeren op vakantie seks heeft met een vakantieliefde. In ruim 40% van deze vakantievrijpartijen blijft het condoom achterwege. Omdat in het buitenland soa's waaronder HIV meer voorkomen dan in Nederland, is de kans aanwezig dat jongeren een soa als souvenir bij terugkeer van vakantie mee naar huis nemen. Deels is het onveilig vrijgedrag op vakantie een gevolg van een slechte voorbereiding.

Minder dan de helft van de jongeren zonder vaste relatie neemt condooms mee op vakantie. Een andere belangrijke reden voor onveilig vrijgedrag op vakantie is dat het voor jongeren lastig is om condoomgebruik ter sprake te brengen, zeker wanneer de vakantieliefde een andere taal spreekt.

Met Lovelips stimuleert Soa Aids Nederland jongeren zich voor te bereiden op een soavrije vakantie. Lovelips biedt de mogelijkheid om een leuke en eigentijdse wijze te flirten in vijf vreemde talen en helpt op een duidelijke manier condoomgebruik ter sprake te brengen.
>Download LoveLips
iphone app
>Download LoveLips

Smartphone App.
Lovelips werkt het best op een iphone maar kan ook geïnstalleerd worden op andere smartphones (download).
Om Lovelips onder de aandacht te brengen maakten we twee video’s. Deze werden verspreid via Youtube en ze werden vertoond op de kanalen van Tenq-tv. Brian Kersbergen maakte de muziek en Salvador Breed nam voor ons de voice-over op.  
POSTERS
 
FLYER