Blue Jeans
November 2012

We all play a part in the history of Jeans.

Hij is in ieders kledingkast te vinden: de blue jeans. Hoog tijd voor een tentoonstelling! Blue jeans - 350 jaar spijkergoed. Deze tentoonstelling start 24 november 2012 in het Centraal Museum en is te bewonderen tot 10 maart 2013. >> Bekijk de expo >>

VANABBETOTVESSEM creƫerde ter promotie van de expositie een kop-staart-video. Voor deze video plukten we vanuit de Rode Winkel in Utrecht 80 spijkerbroekdragers van de straat. Ze hebben allemaal belangeloos voor ons gedanst, bedankt!


God Save The Queen
Februari 2012

In de jaren 1977-1984 is er een explosie van creatief elan van de Generatie X. Aangezien de maatschappij de jongeren geen plaats biedt, nemen ze het heft in eigen handen.

Het motto is Kraak: Breek in op de gevestigde orde en maak je eigen plek. De tentoonstelling toont het verzet van de krakers en de vernieuwing van de kunstenaars en muzikanten van deze generatie. >> Bekijk de expo >>

VANABBETOTVESSEM creƫerde ter promotie van de expositie een stop-motion-video. We maakten een film die we frame voor frame hebben uitgeprint, wildgeplakt, gefotografeerd en daarna weer achter elkaar gezet.

Grote dank gaat uit naar:
Studio de Keuken, Stichting NDSM-Werf
en Edwin Jacobs (directeur Centraal Museum).

foto's proces.