The official launch of Relight 18 - 26 october - 16/10/2014
During the Dutch Design Week in Eindhoven Michiel van Abbe will present three light-objects. You are welcome at the group exhibition called Unlocked at Strijp-T. The exhibition starts 18 October and will end the 26th of October. Opening hours 11.00 -18.30. Feel free to drop by and see the light!
Visit unlocked2014.nl for more info or follow Relight on Facebook.

PAAP* verzameling geselecteerd voor Beeldjagers - 14/10/2014
Hiep hiep, onze beeldverzameling is door de Beeldjagers-jury geselecteerd voor de presentatie aan het publiek in het Chassé Theater op 8 november!
Beeldjagers is een dag gewijd aan bijzondere beeldcollecties en hun verzamelaars en is een initiatief van MOTI in samenwerking met de Volkskrant. Door internet is het verzamelen van beelden gemeengoed geworden. Met Beeldjagers onderzoekt en presenteert MOTI het fenomeen beeldverzamelingen als uiting van hedendaagse beeldcultuur.
> Lees meer..

Beeldjagers, dag van de beeldverzamelaar
Zaterdag 8 november 2014
11.00 - 16.00 uur
Chassé Theater Breda
Ticket: 22,50 

*Public Accidental Action Painting

VANABBETOTVESSEM wint pitch ‘Meer Dan Macho’ - 23/09/2014
In opdracht van het Ministerie van OCW ontwikkelt Rutgers WPF in samenwerking met Movisie en Soa Aids Nederland het project ‘Meer dan Macho’ (werktitel). Doelstelling van dit project is het aanspreken van jongens en het organiseren van een brede dialoog met hen over mannelijkheid en identiteit. Het project beoogt jongens een kader te bieden om zelf alternatieven voor stereotype jongensgedrag te onderzoeken en te versterken. Ze krijgen de mogelijkheid te ontdekken dat mannelijkheid meer is dan alleen maar machogedrag, zonder verlies van eigenwaarde. Meer dan Macho beoogt daarmee het welzijn van jongens op het vlak van relationele vorming en seksualiteit te bevorderen. Een belangrijk onderdeel van het project is een landelijke campagne.

To be continued...

100 X besmettelijker dan HIV! - 05/04/2013
VANABBETOTVESSEM ontwikkelde voor Stichting Soa Aids Nederland een online campagne ter promotie van de site manofmietje.nl. Op deze site kan men meer informatie over de SOA 'Hepatitis B' vinden en direct een afspraak maken voor vaccinatie. Naast advertorials, banners en facebookpostings, in relevante groepen, hebben we een animatie film gemaakt. In deze, door onze eigen handen getekende, film worden een aantal feiten over Hepatitis B op een rijtje gezet.

Concept, illustratie en animatie door VANABBETOTVESSEM

KERSTMANTOTMAN - 24/12/2012
VANABBETOTVESSEM ontwikkelde ism Daan Sip op de valreep van 2012 een mini campagne voor de site mantotman.nl. Er diende promotie gemaakt te worden voor de 'sekswijzer'. De sekswijzer is een applicatie die persoonlijk advies geeft aan mannen die seks hebben met mannen. Rekening houdend met het momentum van het jaar hebben we de 'Kerstmantotman' bedacht. In de campage maakt de kerstman samen met zijn twee gay-elfjes promotie voor de sekswijzer.

Naast video-advertorials, skyscrapers, topbanners, nieuwsbrieven, site-take-overs, Facebook - Apps & tabs werd de gay vlogger 'Ericos' ingezet. De sekswijzer krijgt het druk deze kerst!

Concept, productie, vormgeving, regie, camera, fotografie: VANABBETOTVESSEM
Social influential marketeer: SOCIAL1NFLUENCERS (Daan Sip)
COMEDY CENTRAL TO GO - 10/12/2012
We hebben een plaatje geschoten voor Comedy Central TO GO, hahahahahaaha!

Concept: Daniel te Lindert (LEMZ)
Fotografie en vormgeving: VANABBETOTVESSEM
De print uiting wordt geplaats in de BILD, TV4 und PC GAMES; toll!
VANABBETOTVESSEM WINT ZILVEREN EFFIE - 21/10/2012
VANABBETOTVESSEM wint samen met Red Chocolate een zilveren Effie. Hoppa!

Het juryrapport luid als volgt:

Soa Aids Nederland promoot als stichting een gezonde seksuele levensstijl, met onder andere een jaarlijkse landelijke vrij veilig campagne. In 2011 was die er op gericht jongeren te laten praten over condoomgebruik, ‘nog voordat de broek uitgaat.’ Dit moest minder rationeel worden door het te presenteren als onderdeel van ‘goed zijn in bed’. Tienduizenden jongeren zijn betrokken bij de totstandkoming van deze campagne. Dit leidde tot een aanpak via social media waarmee een miljoenenpubliek over dit onderwerp is geïnformeerd.

Een bijzondere gedragscampagne waarin de communicatie en de doelgroep goed op elkaar aansluiten, meent de jury. Het inzicht om condoomgebruik op het juiste moment bespreekbaar te maken is passend vertaald in de communicatie. Het is bovendien knap om weg te blijven van een platte en controversiële aanpak.

De jury heeft bewondering voor de creativiteit en de middelenstrategie van een buitengewone kwaliteit. Hoewel in deze case de gedragseffecten lastig echt hard te maken zijn - onderzoek is voor deze categorie veelal niet voldoende – beoordeelt de jury de resultaten als overtuigend.

De jury concludeert dan ook dat in deze case alles klopt: een Zilveren Effie is zeer verdiend.

ActGALA 2012 'HET Doek valt' - 04/06/2012

Aflevering 5 op het gebied van flyers en video's voor het Actgala. Het theaterseizoen loopt op af. Het doek valt. Dit gegeven hebben we letterlijk omgezet in een video en een flyer.

CENTRAAL MUSEUM - BLEU JEANS - 26/10/2012
We all play a part in the history of Jeans.

Hij is in ieders kledingkast te vinden: de blue jeans. Hoog tijd voor een tentoonstelling! Blue jeans - 350 jaar spijkergoed.
Deze tentoonstelling start 24 november 2012 in het Centraal Museum en is te bewonderen tot 10 maart 2013.
>> Bekijk de expo >>

VANABBETOTVESSEM creëerde ter promotie van de expositie een kop-staart-video. Voor deze video plukten we vanuit de Rode Winkel in Utrecht 80 spijkerbroekdragers van de straat. Ze hebben allemaal belangeloos voor ons gedanst!
Bedankt!
GELD IS MONEY T-SHIRT BIJNA AF! - 19/10/2012
Het Geld is Money T-shirt, The American dream voor in je kledingkast, is in de maak. De eerste druk is bijna droog. De shirts zijn gemaakt van Naturally Sustainable Bamboo. Dit zit heerlijk en is goed voor het milieu. Wat het milieu misschien minder tof vindt is dat we de shirts hebben gebleekt, maar ja zo creëerden we wel het perfecte groen en een authentieke vintage look! De T-shirts zullen voor €25,- (excl. verzendkosten) te koop zijn. Geld maakt niet gelukkig, dit T-shirt wel. Reserveer nu een exemplaar, of nu.
VANABBETOTVESSEM wint SAN Accent - 25/05/2012
Met gepaste trots presenteert VANABBETOTVESSEM in samenwerking met RedChocolate deze prijs. Hieperdepiep hoera en nog vele jaren! Wij willen iedereen die dit mede heeft mogelijk gemaakt bedanken. Bedankt!
17 DUITSE MEISJES OP BEZOEK - 22/05/2012
Vandaag kregen we een bezoekje van 17 studenten van de afdeling ‘Informationsmanagement und Unternehmenskommunikation’ van de ‘Hochschule Neu Ulm’. In Ulm ontbreekt het volgens de docent aan creativiteit dus gingen ze op excursie naar, zoals ze het zelf omschreven, de creatieve hotspots van Amsterdam. Ze brachten achtereenvolgens een bezoek aan Het rijksmuseum, Foam en natuurlijk VANABBETOTVESSEM...
VOORTVAREND VERDER - 26/04/2012
In opdracht van Rutgers WPF hebben we voor het ZonMw congres ‘Voortvarend Verder’ vorm gegeven aan 30 verschillende projecten rond het thema seksuele gezondheid van de jeugd. Hiervoor ontwikkelden we een groot aantal geanimeerde video’s (waavan er 1 te bewonderen is onder deze tekst). Naast het opnieuw editen van bestaand filmmateriaal hebben we de verschillende projecten verbonden door geanimeerde tekeningen. De video’s zijn tijdens het congres gebruikt om de bezoekers op de hoogte te brengen van alle projecten die er op dit moment voor jongeren worden aangeboden.
TROTSE EIGENAARS VAN 2 NOMINATIES - 23/03/2012
In 2011 heeft VANABBETOTVESSEM in samenwerking met Red Chocolate (Daan Sip & Ido Sharon) de nieuwe VrijVeilig campagne gemaakt voor stichting SOAAIDS Nederland. Momenteel zijn we in het bezit van 2 nominaties. Voor de Spin Awards zijn we genomineerd in de categorie 'Crossmedia' en voor de SAN zijn we genomineerd in de categorie 'Non-profit / overheid campagnes'. En dat voelt prima:-)
CENTRAAL MUSEUM - GOD SAVE THE QUEEN - 27/02/2012
In de jaren 1977-1984 is er een explosie van creatief elan van de Generatie X. Aangezien de maatschappij de jongeren geen plaats biedt, nemen ze het heft in eigen handen. Het motto is Kraak: Breek in op de gevestigde orde en maak je eigen plek. De tentoonstelling toont het verzet van de krakers en de vernieuwing van de kunstenaars en muzikanten van deze generatie. >> Bekijk de expo >>

VANABBETOTVESSEM creëerde ter promotie van de expositie stop-motion-video. Ze maakten een film die ze frame voor frame hebben uitgeprint, wildgeplakt, gefotografeerd en daarna weer achter elkaar gezet.

Grote dank gaat uit naar:
Studio de Keuken, Stichting NDSM-Werf
en Edwin Jacobs (directeur Centraal Museum).
PECHA KUCHA VANABBETOTVESSEM - 19/10/2011
After a long Summer we’re happy to announce the 19th edition of PechaKucha Amsterdam that will be taking place on Wednesday 19 October 2011! We’ve found a new and inspiring spot for this edition: Roest. Expect fascinating stories, ideas and doses of inspiration by twelve enlightened minds, bound by the world-famous rule of 20 slides x 20 seconds.
GELD IS MONEY - 15/08/2011
VANABBETOTVESSEM met de hand. Het t-shirt is binnenkort te bestellen.
- M. van Abbe: "Een must have in tijd van crisis."
ANWB MAKING OF - 13/09/2011
VANABBETOTVESSEM maakt een 'making of' van de opname van de winterbanden commercial van de ANWB.
De commercial is bedacht door LEMZ (creatie: Daniel te Lindert).
POSTER CAMPAGNE IN DE BIJLMER - 12/09/2011
Kleine poster campagne in de Bijlmer ter introductie van de Lovecoach.
POSTER CAMPAGNE THEATER INSTITUUT NL - 08/04/2011
Ledenwerf actie voor hoge scholen.
Ontwerp Paul Nouwen Award - 06/08/2010
Op 6 oktober 2010 werd de eerste Paul Nouwen Award uitgereikt. Deze prijs wordt tweejaarlijks uitgereikt aan een persoon die zich op een onderscheidende wijze verdienstelijk heeft gemaakt op het brede terrein van mobiliteit. Hij werd in het leven geroepen vanwege Nouwens verdiensten voor de ontwikkeling van het mobiliteitsdenken in Nederland en in Europa. Nouwen droeg bij aan het vormgeven van het mobiliteitsbeleid tijdens zijn vele voorzitterschappen van commissies en adviesgroepen. Daarnaast had hij in zijn lange loopbaan vele betaalde en onbetaalde nevenfuncties waarin mobiliteit, innovatie en maatschappelijke en politieke betrokkenheid centraal stonden. De prijs bestaat uit een exclusief ontworpen kunstwerk. In september 2011 is de stichting mr. Paul A. Nouwen Award opgericht. De stichting is de formele toekenner van de Paul Nouwen Award.
DOCK SURFING - 21/09/2010
Gewoon leuk om even te maken:-)